Dayco e световен лидер в проектирането и производството на компоненти за газоразпределения механизъм – ремъци и ролки, за първоначално вграждане в автомобилостроенето. На пазара на резервни части Dayco също поддържа цялостна, постоянно подновяваща се гама от компоненти за газоразпределителния механизъм с високо качество.

АГРЕНАЖНИ РЕМЪЦИ


Водещ производител на агеренажни ремъци, проектирани с иновативни материали, с различни структури и зъбни профили, за да отговори на производителността на съвременните дизелови и бензинови двигатели. Комплектите на Dayco предлагат OE качество или еквивалентни компоненти за леки автомобили за пълна подмяна на всички самостоятелни части (ремъци и твърди компоненти). Комплектите се актуализират в съответствие с инструкциите на производителя на автомобила.

МНОГОКАНАЛНИ РЕМЪЦИ
Poly-V belts


Многоканалните ремъци са изработени от материал EPDM (етилен-пропилен-диен-мономери) и са в съответствие с най-новите стандарти, изисквани от автомобилната индустрия, гарантиращи устойчивост, надеждност, нисък шум и по-дълъг експлоатационен живот. Непрекъснатите изследвания и последователното сътрудничество с всички производители на автомобили дадоха на Dayco възможността да създаде цялостни системи, които да отговарят на всички технически изисквания.

КЛИНОВИ РЕМЪЦИ
V-belts


Проектиран за ефективно предаване на мощност, Dayco клинов ремък комбинира сурова конструкция с патентован дизайн на Dayco с върхово зъбно колело, за да гарантира най-добрите показатели на превозни средства и задвижвания, които все още използват клиновите ремъци. V-ремъкът осигурява по-голяма гъвкавост и увеличава въздушния поток около колана, така че работи по-охладено и издържа по-дълго

ЕЛАСТИЧЕН РЕМЪК


Т.н. разтегателни ремъци са специално проектирани за задвижвания от 2 до 4 точки, които не изискват опъване. Въпреки че изглеждат като стандартни Poly-V ремъци, те са много различни. Тези специално проектирани ремъци имат възможности за самообтягане, изисквано от специфични OE части. Протежателите на превозни средства, които се произвеждат с „разтегателни“ ремъци, трябва да заменят ремъците със същия вид. Те не са взаимозаменяеми със стандартно конструктираните ремъци със същия размер.

ОБТЯГАЩИ РОЛИ И
ДЕМПФЕРНИ ШАЙБИ


Главната роля на шайбата на коляновия вал е да намалява неговите вибрации и да понижава шума от двигател, както и да го защити от увреждане. Демперът трябва да бъде сменен, когато гуменият абсорбиращ елемент е твърде износен, за да намали вибрациите.

Препоръчва се проверка на гумения пръстен за твърдост. Тези компоненти на Dayco с фиксирано и с автоматично опъване трябва да отговарят на нарастващите нужди на производителите: все по-малки работни пространства; високи температури; непрекъснат стрес; увеличение на интервала за подмяна на компоненти.

АГРЕНАЖНА ВЕРИГА
Ela belt


Опитът на Dayco в трансмисионните системи доведе до нов продукт: агренажна верига. Дългогодишната традиция на Dayco и известният опит в областта на предаването на енергия, заедно с важността на качеството, тестването и надеждността, доведоха до успешното създаване на цяла гама агренажни вериги с доказана сила и издръжливост.

100-годишният опит на Dayco в задвижващите системи ни позволява да оборудваме всички клиентски нужди с най-ефективните задвижващи системи, за да отговорим на специфичните изисквания на производителя. Световната мрежа за дистрибуция на Dayco обслужва следпродажбения пазар с пълно предлагане на комплекти и единични продукти.

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН